Laxburgare med tzatziki och rostade rotfrukter

Allmänt / Permalink / 0
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala 1 bakpotatis och 250 g palsternacka och klyfta dem sedan. Lägg rotfrukterna på enda sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite lite olja och krydda med örtsalt. Tillaga i övre delen av ugnen 5-10 min. 
2. Krydda ca 500 g laxfile med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. För extra smak bred på 2 msk dijonsenap och strö 1 msk strösocker över också. Lägg laxen med skinnsidan ned, vid sidan om rotfrukterna. Tillaga ytterligare i ca 25 min eller tills det ser klart ut. 
3. Grovriv en halv gurka och salta med 1/2 tsk. Krama ur vätskan något. Lägg i en skål och rör ner 1 förp äkta grekisk yougurt (fontana) eller annan matyougurt, lite svartpeppar och 1 vitlöksklyfta. Ställ i kylen. 
4. Skiva två tomater. 
5. Fyll hamburgerbröden med lax, tzatziki och tomatskicor. Servera med rostade rotsaker! 
 
Vi hade Max "Frisco" hamburgarbröd. Finns att köpa på de flesta livsmedelsbutiker. Men går givetvis bra med vanliga bröd också! 
 
 
Till top