Bratwurst med risoniotto och grönsaksplock
Ja hörrni, idag har man skrivit tenta. Blev en ganska stressig morgon när plogbilen kom precis innan vi skulle iväg så fick hur mycket snö som helst att skotta bort! Men fick lite större armmuskler på köpet istället. Tentan kändes inte alls bra, men inte värdelös. Svarade på alla frågor, men vet att jag svarat fel på 2. Hoppas de andra poängen räcker, men är mycket tveksam. Svårt att veta vad de är ute efter ibland!
Detta åt vi till middag, prova och njut!
Bratwurst med risoniotto och grönsaksplock
1. Koka upp 2 L vatten i en kastrull och tillsätt 2 tärningar kycklingbuljong.
2. Häll ner 3 dl risoni och låt koka 9 min. Rör om då och då. När risonin är klar, häll bort buljongen men spara 1 dl.
3. Klyfta 2-4 tomater och lägg i en skål. Lägg Ruccola i en annan.
4. Skär några snitt i 400g bratwurst (eller annan kryddig korv), stek i olja eller smör 5-6 min.
5. Blanda ner 1 dl buljong, 1 tsk vitvinsvinäger och 1/2 försp philadelphia i den kokta risonin. Smaka av med salt och peppar.
Klart att servera! :)
